Visie

Scouting Polaris Heerenveen wil een bijdrage leveren aan de persoonlijke ontwikkeling van meiden en jongens, door middel van het aanbieden van afwisselende en uitdagende activiteiten. We doen dit met de kernwaarden van Scouting wereldwijd: leren door te doen, werken in subgroepen, ondersteuning door volwassenen, werken in thema, met oog voor tradities en door het volgen van de scoutwet. Scouting Polaris Heerenveen volgt hierbij de doorlopende leerlijn van Scouting Nederland, waardoor de jeugdleden steeds zelfstandiger worden, steeds meer meedenken over de opkomsten, met steeds meer verantwoordelijkheid en uiteindelijk bijvoorbeeld kunnen doorgroeien naar een functie als leidinggevende bij een speltak.

Bij Scouting Polaris Heerenveen zijn we positief, respecteren we onszelf en de anderen, zijn we eerlijk en staan we midden in de maatschappij. Waar mogelijk sluiten we aan bij regionale, landelijke of internationale activiteiten en kampen, om samenwerking met en kennis over anderen te bevorderen. We dagen onze jeugdleden uit om net dat stapje verder te gaan, zodat ze boven zichzelf uitstijgen en zich verder ontwikkelen dan ze dachten te kunnen.

De naam Polaris

De naam Polaris is door de vrijwilligers, jeugdleden en hun ouders gekozen uit door henzelf gesuggereerde namen.

De poolster "Polaris" staat namelijk altijd op dezelfde plek aan de sterrenhemel, in het noorden. Alle andere sterrenbeelden lijken om Polaris heen te draaien. De achterliggende gedachte is dat de poolster de vereniging en hun leden ondersteunt bij het kiezen van de juiste koers.

Scouting Polaris Heerenveen is op 13 september 2018 opgericht.