Speltakteken bevers

Bever informatie

Ben jij tussen de 5 en 7 jaar? Vind je het leuk om iedere week iets leuks te doen zoals lekker buiten te spelen, allemaal dingen te leren, samen met andere kinderen van jouw leeftijd?

Kom dan bij de bevers en maak de belevenissen van het dorp Hotsjietonia mee!

De kinderen van 5 tot en met 7 jaar wonen in het dorp Hotsjietonia, samen met de bewoners van het dorp. Bij de bevers ligt de nadruk op het spelen en leren in de natuur. Ze doen samen met andere kinderen leuke spelletjes in een veilige omgeving. Zo leren ze spelenderwijs samen te werken, wat bijdraagt aan de ontwikkeling van kinderen. Dit alles gebeurt onder leiding van deskundige vrijwilligers.

Bij Scouting Polaris beleef je samen met de bewoners van Hotsjietonia allerlei avonturen in het dorp. Bevers spelen bijvoorbeeld spelletjes, gaan het bos in, knutselen, luisteren naar verhalen en oefenen met koken. Ook gaan de bevers minimaal één keer per jaar op kamp, waar ze uitdagende spellen doen en spelenderwijs veel leren.

De bever opkomsten bij scouting Polaris worden geleid door:

• Noa ( Frieda) - Noa heeft donker lang golvend haar en ziet er een beetje oosters uit, ze maakt graag nieuwe vrienden. Je kunt bij haar ook lekker uitrazen of uithuilen. Noa is af en toe wel een beetje dromerig. In en om haar huis liggen overal kussens waar je lekker uit kunt rusten en niks hoeft te doen.  (Identiteit)
  • Rebbel (Debby) –Rebbelis een boerendochter die veel kletst en alles over iedereen weet. Een geheim bewaren, vindt ze moeilijk. Ze is de vrouw van Bas Bos en woont met hem in het boswachtershuisje. Ze is gek op dieren en verzorgt veel van de gewonde bosdieren die Bas mee naar huis neemt.
  • Keet kleur (Anneke) - Keet Kleuris een tiener. Keet is een echte kunstenaar: ze is vrolijk, en er zit allemaal verf op haar kleding. Voor het dorp maakt ze de mooiste dingen en versieringen. Keet kan in haar creativiteit en enthousiasme ook wel een beetje ondeugend of brutaal zijn.