Spelen in thema

In het dorp Hotsjietonia maken de bevers allerlei avonturen mee ze leren van alles en nog wat. Knutselen en zingen met Keet en Fleur Kleur,  leren dingen over de natuur bij Bas Bos en Rebbel, ze horen over andere landen bij Sterre en Steven Stroom, komen tot rust bij Noa en gaan koken met Rozemarijn. Ook met Professor Plof en Stanley Stekker is er altijd wat te beleven.

Scouting is niet alleen heel leuk, maar ook heel leerzaam, daarom zijn er 8 activiteitengebieden door Scouting Nederland ontwikkeld waar wij mee werken: Expressie, Identiteit, Internationaal, Samenleving, Sport en spel, Uitdagende Scouting technieken, Veiligheid en gezondheid en Buitenleven. De verschillende activiteitengebieden zorgen ervoor dat er veel variatie in het programma zit en kinderen elke week iets anders doen. Op alles wat de kinderen bij de bevers leren, wordt voortgeborduurd bij de welpen. Dit heet bij Scouting de 'doorlopende leerlijn'.