Explorers

Explorers bij Scouting Polaris Heerenveen regelen de meeste dingen zelf: ze draaien hun eigen opkomsten en organiseren zelf hun expeditie. Ook hun afdeling runnen ze zelf, ze kiezen een afdelingsbestuur en beheren de financiën van de afdeling. De begeleiding doet actief mee in het door de explorers opgestelde programma en helpt als een plan dreigt te stranden. Leeftijdsdoelgroep: +-14/15 jaar tot +-18 jaar


Programma

Het bedenken van een uitdagend programma is voor explorers vaste prik. Explorers bedenken hun eigen programma en bepalen dus zelf wat zij doen.


Organisatie

De Explorers van onze groep worden bestuurd door een voorzitter en een vice-voorzitter. Deze worden ondersteunt door de penningmeester, fouragemeester en de materiaalmeester. Volwassen begeleiding is alleen aanwezig voor het voorkomen van gevaarlijke situaties, voor de rest wordt alles geregeld door de Explorers zelf. 

Ieder half jaar wordt er samen met de RSA-leden een overleg gehouden waarin ook het programma wordt vastgelegd voor het komende half jaar en daarbij wie welke opkomst organiseert.

Opkomsttijden

De Explorers hebben opkomst op vrijdagen van 19:30 tot 22.00 op P8, aan het einde van de Neptunus in Heerenveen. Op de fiets is dit terrein te bereiken via Het Meer.


Wil je komen kijken? Dat kan!

KOM EEN KEER MEEDOEN!

 Je mag drie keer gratis komen kijken! 


Contact

Je kunt contact opnemen met de explorerbegeleiding door een mailtje te sturen naar:

explorers@scoutingpolaris.nl