Wat is het programma?

Als explorer bij Scouting Polaris Heerenveen doe je wat jij wilt. Je maakt dus ook zelf je eigen programma’s! Het is het leukste als je programma gevarieerd en gaaf is. Variatie in een programma is erg belangrijk. Zo houd je het leuk en uitdagend! Om afwisseling te krijgen, kun je het beste activiteiten uit verschillende activiteitengebieden kiezen. Een activiteitengebied is een verzameling van activiteiten die qua onderwerp bij elkaar passen. Voor voorbeelden van onderwerpen die voorbij kunnen komen in een opkomst programma kan je op deze link klikken  

 

Organisatie

De RSA van onze groep wordt bestuurd door een voorzitter en een vice-voorzitter. Deze worden ondersteunt door de penningmeester, fouragemeester, materiaalmeester en thema-aankleder. Volwassen begeleiding is alleen aanwezig voor het voorkomen van gevaarlijke situaties, voor de rest wordt alles geregeld door de RSA zelf. 

Ieder half jaar wordt er samen met de RSA-leden een overleg gehouden waarin ook het programma wordt vastgelegd voor het komende half jaar en daarbij wie welke opkomst organiseerd.

 

Opkomsten

de RSA houd haar opkomsten op vrijdag van 19:30 tot 21:30, tijdens deze opkomsttijden worden de actieviteiten uitgevoerd die de opkomstorganisator van die week heeft bedacht. Dit kunnen verschillende dingen zijn zoals: vuurmaken, pionieren(knopen), hiken, etc.

Als je ingeschreven bent krijg je wekelijks een mailtje met daarin de locatie en verdere informatie die nuttig is voor de opkomst.

 

 

Scouting Polaris wordt mede mogelijk gemaakt door:

         Zeilschool Pean