Scouts

Ben jij tussen de 11 en 15 jaar en heb je zin in actie? Word lid en beleef uitdagende avonturen bij de scouts! Samen met je mede-scouts doe je super gave dingen waarbij je ook nog eens iets leert. Leer vuurstoken, leer pionieren, ga op zomerkamp en kook op je eigen houtvuur!

De kinderen van 11 tot en met 15 jaar heten 'scouts'. Scouts zijn niet meer bezig met het spelen in thema, zoals bij de bevers , welpen en wolven het geval is. Bij de scouts ligt de focus op het bewust ontwikkelen van hun Scoutingkennis en -vaardigheden.


Wil je komen kijken? Dat kan!

Kom een keer meedoen!

 Je mag drie keer gratis komen kijken! 


Opkomsttijden

Onze reguliere opkomsten worden gehouden op zaterdagochtend van 09:30 tot 12:00. In de vakanties vervallen er opkomsten.


Wat doen de scouts?

De scouts doen stiekem best wel veel en de activiteiten zijn zeer divers:

  • functionele bouwwerken maken van hout en touw, pionieren noemen wij dat. Denk aan bouwen kampkeukens, bruggen, vlotten, katapulten etc.
  • leren vuur maken en koken op je eigen houtvuur.
  • leren hakken en zagen.
  • hikes lopen met o.a. kompas en GPS.
  • verschillende soorten kampen. Van heel primitief tot aan een (lui) gamekamp.
  • wij gaan naar Intercamp; een internationaal scoutingkamp tijdens het pinksterweekend.
  • en nog veel meer...

Pionieren scouts

Pionieren

Koken scouts

Koken op je eigen houtvuur


Kosten

De contributie voor de scouts bedraagt €42,50 per kwartaal, daarnaast zijn er nog een aantal andere (eenmalige kosten) zoals de aanschaf van het uniform. Meer informatie over de contributie en andere kosten is hier te vinden


Wekelijkse opkomstinformatie

Het programma wordt gedeeld via de Whatsapp-groepen voor de scouts en de ouders/verzorgers van de scouts. Je kunt hieraan toegevoegd worden door even een mailtje te sturen naar scouts@scoutingpolaris.nl


Contact

Voor meer informatie of vragen over de scouts van Scouting Polaris kunt u contact opnemen met de scoutsleiding. Dat kunt u doen door een mailtje te sturen naar:

scouts@scoutingpolaris.nl

Amsterdam, zomerkamp 2019