Spelen in thema

De welpen spelen in het thema van Jungleboek en beleven allerlei spannende avonturen in de jungle. De welpen identificeren zich met Mowgli of Shanti en spelen in de jungle met hun vrienden Bagheera, Chil, Raksha, Baloe, Rikki Tikki Tavi, Marala en vele anderen. In de jungle is er altijd wat te doen en elk dier heeft zijn of haar eigen wijsheden en favoriete bezigheden.

Chil vertelt de welpen bijvoorbeeld alles over dieren en hoe je de weg kan vinden en Raksha weet weer veel over de verschillende gewoontes, gebruiken en het spelen in de jungle.

Scouting is niet alleen heel leuk, maar ook heel leerzaam, daarom zijn er 8 activiteitengebieden door Scouting Nederland ontwikkeld waar wij mee werken: Expressie, Identiteit, Internationaal, Samenleving, Sport en spel, Uitdagende Scouting technieken, Veiligheid en gezondheid en Buitenleven.

De verschillende activiteitengebieden zorgen ervoor dat er veel variatie in het programma zit en kinderen elke week iets anders doen. Op alles wat de kinderen bij de welpen leren, wordt voortgeborduurd bij de scouts. Dit heet bij Scouting de 'doorlopende leerlijn'.