Wolven

Ben jij tussen de 9½ en 11 jaar? Wil je iedere week nieuwe uitdagingen en leuke dingen leren met andere kinderen van jouw leeftijd? Meld je dan nu aan om te komen kijken bij de Wolven!

Kinderen beleven bij Scouting Polaris Heerenveen avonturen om nooit te vergeten. De "Wolven" leren op spelende wijze de volgende acht activiteitengebieden: "uitdagende scoutingtechnieken", "buitenleven", "expressie", "sport & spel", "identiteit", "samenleving", "internationaal" en "veilig & gezond". Het werken met deze activiteitengebieden zorgt voor variatie tijdens de opkomsten en wordt ook de 'doorlopende leerlijn' genoemd. 

Waarom is er bij Scouting Polaris een speltak die "Wolven" heet?

Als vereniging merkten wij dat binnen de speltak "Welpen" de zeven, acht en negen jarigen andere behoeften hebben dan negenenhalf, tien en elf jarigen. Om aan beide leeftijdsgroepen de juiste uitdaging te bieden, heeft de vereniging de speltak opgesplitst en is de speltak "Wolven" ontstaan.

Bijkomend voordeel is dat beide speltakken nu beter in kunnen gaan op nieuwe aanmeldingen en de vereniging kan blijven groeien.

Is er aan deze speltak een thema gebonden?

Ja, de "Wolven" werken vanuit het Jungle Book thema die de oprichter van scouting Baden-Powell heeft bedacht voor zeven tot elf jarigen. De naam van de speltak is geïnspireerd op het boek waarin Mowgli opgegroeid tussen de wolven. Het thema blijft dus hetzelfde,  maar wordt aangevuld met scout technieken en afgestemd op de “oudere” kinderen. Nesten waarin kinderen bij de welpen werden ingedeeld gaat bij de wolven bijvoorbeeld roedels heten en spelactiviteiten worden actiever en uitdagender. 

Wat doen de Wolven zoal?

De "Wolven" worden gestimuleerd zelfstandiger te leren en te functioneren. Dit doen zij onder begeleiding van gekwalificeerd Scoutsleiding en binnen een veilige (leer)omgeving. Zo leren zij om goed samen te werken, zichzelf en anderen te respecteren, een gezellige leefomgeving te creëren, en zichzelf te ontwikkelen. "Wolven" leren o.a. knoop- en route-technieken, pionieren, het opbouwen en aansteken van een eenvoudig vuur, en het bereiden van een voedzame en gezonde maaltijd. Daarnaast zijn er creatieve en educatieve opkomsten zoals E.H.B.O., het snoeien van bomen en planten, uitstapjes, knutselen en nog veel meer. 

De "Wolven" gaan meerdere keren per jaar op kamp (als de Corona maatregelen dit toestaan). Hierdoor kunnen ze het geleerde tot uiting brengen, en het is natuurlijk ook heel erg leuk! Kleine (weekend) kampjes zijn bij de contributie inbegrepen. Voor kleine (weekend)kampjes waar locatie of materiaalkosten aan verbonden zijn, zouden wij een kleine bijdrage kunnen vragen. Andere kampen waar we aan deelnemen zijn NPK/PKD, dit zijn landelijk kampen die in het pinksterweekend plaatsvinden Daarnaast gaan we in de eerste week van de zomervakantie op zomerkamp. Deze kampen zijn niet inbegrepen.

Nieuwsgierig geworden en wil je komen kijken? Dat kan!

Kom een keer meedoen!

Openen en sluiten van opkomsten

Bij Scouting Polaris worden de opkomsten door alle aanwezige speltakken geopend. De opening bestaat uit; het groeten van de leiding, het opzeggen van de speltak-wet en het hijsen van de vlag. De veelal gezamenlijke sluiting bestaat uit het strijken van de vlag.

Tijden

Onze reguliere opkomsten worden gehouden op de zaterdagochtend van 09:30u tot 12:00, op P8, aan het einde van de Neptunus in Heerenveen. Op de fiets is dit terrein te bereiken via Het Meer. Iedere week worden opkomsten aangekondigd en eventuele bijzonderheden gedeeld via de site en in de ouder-groepsapp. 

Deskundige vrijwilligers

De opkomsten bij Scouting Polaris worden geleid door gekwalificeerde vrijwilligers, en er is altijd een BHV’er aanwezig.

Contact

Voor meer informatie over de "Wolven" bij Scouting Polaris Heerenveen kunt u contact opnemen met Wendy Hamar (wolven@scoutingpolaris.nl).

Tot ziens bij de Wolven!

Wietse, Kirsten, Luuk, Hylke en Wendy